Intervisor Marga

Coach Marga


Even voorstellen:
 Ik ben intervisiebegeleider Marga.

Eigenschappen: Ontwikkelingsgericht, spiegelend, scherp, betrouwbaar.

Onderwijservaring: 15 jaar HBO

Doelgroep: Zowel beginnende als ervaren docenten.

Specialisatie:  Ervaringsgericht onderwijs, MBO en HBO

 

“We leren weinig van succes, maar veel van onze mislukkingen”        Arabisch gezegde


Bij mij kun je terecht met vragen zoals:

Begeleide intervisie vindt plaats in groepjes van 3 tot 6 deelnemers. Ieder kan daarin bij toerbeurt een lastige werksituatie inbrengen om te bespreken. Bij het bespreken staat voorop dat deelnemers elkaar bevragen zodat de inbrenger zo veel mogelijk zijn of haar eigen leerweg kan bewandelen en ook zelf tot inzichten of oplossingen kan komen.

Er zijn verschillende intervisiemethodieken die hier behulpzaam bij kunnen zijn.


Werkwijze:

In supervisie staat de vraag centraal welke lessen er voor jou zitten in de situaties waar je tegenaan loopt of waar je niet zo goed mee uit de voeten kunt. Je bent hier zelf leidend in. Jij bepaalt wat je leert. Mijn taak is te zorgen dat je leert en daarvoor een fijne, veilige en leerzame setting te bieden.


Testimonials:

“Marga gaf ons in het begin gelukkig veel sturing. We hadden nog wel eens de neiging om snel met onze adviezen klaar te staan. Terwijl je in het onderwijs bijna altijd solistisch werkt. Dus is het goed om ook bij lastige situaties te kijken of je daar zelf uit kunt komen. Waarbij het wel superfijn is om daarbij ondersteuning te krijgen van het groepje”

“In een aantal intervisiemethodieken zit een zogenaamde “roddelfase”. In het begin vond ik dit heel onwennig. En spannend ook. Jij neemt zelf dan even geen deel aan het gesprek en de andere groepsdeelnemers bespreken met elkaar wat zij in jouw verhaal gezien, gehoord, geproefd hebben enz. In het begin werd ik daar wel eens opstandig van. Ik had steeds de neiging om wat er gezegd werd te willen verbeteren of aan te vullen. Marga stuurde dit dan bij. Langzaamaan heb ik meer geleerd om het gewoon maar te ondergaan en er uit te halen wat mij helpend of lerend leek voor mijzelf. En daar heb ik uiteindelijk veel aan gehad. Zoveel, dat de “roddelfase” nu eigenlijk mijn favoriete onderdeel van intervisie is geworden.


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • Post hbo Supervisie- en Begeleidingskunde
  • Gecertificeerd en registreerd supervisor binnen LVSC
  • Gecertificeerd coach binnen NOLOC
  • Gecertificeerd coach binnen Gcoach
  • Post hbo PDA (Pedagogisch Didactische Aantekening)
  • HBO Propedeuse HVO (Humanistisch Vormingsonderwijs)
  • HBO AMA (Academie Mens en Arbeid)
Maak hier een afspraak