Coach Lidwien

Coach Lidwien

Even voorstellen:  Ik ben coach Lidwien, 52 jaar.

Eigenschappen: Stimulerend, betrouwbaar, verbindend, met een goede mix tussen betrokkenheid en een kritische noot.

Onderwijservaring: Sinds 2005 verzorg ik als coach en supervisor begeleidingstrajecten in het onderwijs.

Doelgroep: Wil je verdieping in je werk? Put het werk je uit? Ontbreekt het je aan tijd binnen de hectiek van het klaslokaal om in rust te reflecteren op je eigen handelen? Elke docent met een coachingsvraag en de wens zich verder te ontwikkelen kan bij mij terecht.

Specialisaties: Persoonlijke effectiviteit, goede zelfzorg, balans tussen energie geven en ontvangen, inspiratiebronnen, kwaliteiten en valkuilen, communicatieve vaardigheden, vraaggericht werken, Mindfulness.


” Geloof in je eigen kracht, doe wat bij je past, en zoek een omgeving waarin je het best tot je recht komt!”


Werkwijze:

Het nemen van regie over eigen leven en loopbaan vormt de rode draad in mijn manier van werken. Contact, balans en verbinding zijn belangrijke pijlers in mijn werkstijl.

Ik start altijd geheel vrijblijvend met een kennismakingsgesprek, om de wederzijdse verwachtingen te bespreken en te ervaren of er voldoende ‘klik’ is om met elkaar in zee te gaan.
Is er sprake van een organisatiecontext, dan vind ik het belangrijk om een kort 3-gesprek te hebben, met je leidinggevende erbij, om de vraag en de verwachtingen vanuit de organisatie te verhelderen.

In een aantal gesprekken (6-10) onderzoeken we je drijfveren en de wijze waarop je je vaardigheden inzet in je vak als docent. Is de balans tussen wat je kunt, wilt en wat het werk van je vraagt in evenredige verhouding? Langzaam maar zeker werk je toe naar een haalbaar resultaat.

Ik gebruik meerdere werkvormen en methodieken, zoek samen met jou wat aansluit, en richt me op het vertalen van nieuwe inzichten naar concreet handelen. Ik maak graag gebruik van metaforen, en geloof in balans tussen hoofd, hart en lichaam. Ik werk graag met elementen uit de natuur en coach vaak  ‘al wandelend’, in Mindfulness.

Last but not least: Plezier en humor mogen niet ontbreken: Coaching is leuk en leerzaam!


Van anderen hoor ik terug:

“ Ik heb inmiddels verschillende medewerkers gehad die gecoacht zijn door Lidwien. Wat zij prettig vinden is de heldere structuur en de veiligheid die zij ervaren. Zij komen tot inzichten in hun eigen gedrag en maken keuzes om hier mee om te gaan. Ook het oefenen is merkbaar. “ (Bron: leidinggevende Bureau Jeugdzorg Haaglanden)

“Ik voelde me erg welkom bij Lidwien, ze creëerde een veilige en vertrouwde omgeving waardoor ik kritisch naar mezelf heb leren kijken. Ik ben me nu meer bewust van mijn sterke kanten en mijn valkuilen. Lidwien zette mij aan om nieuwe inzichten ook werkelijk  in de praktijk toe te passen.” (Bron: evaluatieformulier coaching)

“Ik heb handvatten gekregen hoe ik beter kan omgaan met mijn irritaties. Ik kan nu vaker lastige situaties hanteren waarin ik voorheen alleen maar verzet voelde”. (Bron: evaluatieformulier coaching)

“Ik heb meer zelfvertrouwen ontwikkeld en kan daardoor beter voor mezelf opkomen. Ik durf mijn grenzen nu aan te geven en het werkt!.” (Bron evaluatieformulier coaching)


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • HBO-Jeugdwelzijnswerk (1985)
  • HBO-Maatschappelijk Werk (1989)
  • VO Management en Organisatie (2002)
  • VO Supervisie en Coaching (2005)
  • Leergang loopbaanbegeleiding Schouten en Nelissen (2009)
  • Mindfulness in Coaching (2012)
  • Workshop Wandelcoaching (2014)
  • Wandeltrainersdag KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland/Atletiekbond) (2015)
  • Beroepsregistratie bij de LVSC (Landelijke Vereniging van Supervisie en Coaching) als coach (RC 0375)  en supervisor (S 12211H)
  • Registratie CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)

 

 
Maak hier een afspraak