Coach Jantien

Coach Jantien

Even voorstellen: Ik ben coach Jantien, 39 jaar en werkzaam als (School-)counsellor, Coach en Trainer.

Eigenschappen: Oplossingsgericht, motivator, open en met humor.

Onderwijservaring: Schoolcounsellor voor onderwijzend personeel, ik begeleid gezinnen en ouder-kind-relaties en ben gecertificeerd Trainer LEREN LEREN en Basis Denksystemen

Doelgroep: Leidinggevenden, beginnende- en ervaren docenten.

 

Specialisaties: Omgaan met groepen, omgaan met ouders, gespreksvaardigheden, Rationeel Emotieve Therapie, omgaan met pesten, verbeteren zelfvertrouwen.


Het zijn niet de problemen zelf die het ons zo moeilijk maken, maar de manier waarop we tegen deze problemen aankijken” (Epictetus).”


Bij mij kun je terecht met vragen over:

 • Burn-out, depressie of sociaal-emotionele problemen.
 • Omgaan met groepsdruk, pestgedrag, leermoeilijkheden en angst.
 • Omgaan met kinderen met een diagnose.
 • Persoonlijke ontwikkeling.
 • Gespreksvaardigheden, conflicthantering en omgang met collega’s en ouders.


Werkwijze:

Wil jij weer vol energie en met een frisse en positieve blik en vol vertrouwen je werk doen? Wil je om leren gaan met moeilijk gedrag van kinderen, ouders of collega’s, wil je leren lichter te denken over de problemen die zich aandienen? Dat kan! Het begint bij vertrouwen in jezelf.

Ik maak gebruik van verschillende behandelmethoden, waaronder Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Rationeel Emotieve Therapie (RET). De manier waarop we aankijken tegen gebeurtenissen is van essentieel belang voor onze beleving van- en omgang met problemen.

CGT is een combinatie tussen gedragstherapie en gesprekstherapie. Door onze gedachten te analyseren en tot meer helpende gedachten te komen kunnen problemen op een andere, positieve manier worden bekeken en beleefd en zien we ook weer nieuwe mogelijkheden. Bij depressies, fobieën en verslaving is CGT een zeer effectieve methode, maar ook wanneer je wil leren op een andere manier naar je klas of omgeving te kijken.

Daarnaast geef ik ook groepstrainingen in conflicthantering en het vergroten van zelfvertrouwen en assertiviteit en verminderen van faalangst. In een aantal situaties is het prettig om eerst binnen een veilige sfeer te kunnen oefenen met gelijkgestemden met het omgaan met de problemen die zij tegen komen. Wanneer je daar behoefte aan hebt kun je, al dan niet naast de individuele gesprekken, aansluiten bij één van onze trainingen.

Testimonials:

Op aanvraag.


Mijn opleidingen & certificeringen:

 • Schoolcounselling (HBO), Register Counsellor bij ABvC
 • Klinische Psychologie (HBO)
 • Rationeel Emotieve Therapie (cursus)
 • Trainer LEREN LEREN Methode
 • Trainer Basis Denksystemen
 • Belbin Team Toppers
Maak hier een afspraak