Coach Ella

Coach Ella

Even voorstellen:  Ik ben coach Ella, 49 jaar

Eigenschappen: Positief, bevlogen, motiverend, zonder oordeel.

Onderwijservaring: + 7 jaar op een praktijkschool. MBO, 4 jaar HBO en Post-HBO
Doelgroep: Docenten die een klas of leerling als moeilijk ervaren. Stress oplopen of gewoon zekerder voor de klas willen staan.
Specialisatie: Gedrag management, in je kracht staan, assertiviteit, groepsdynamiek, omgaan met boosheid, eigenaarschap.


Geloof niet alles wat je denkt.
Verander je focus en zie wat er gebeurt, want alles is mogelijk .

Bij mij kun je terecht met vragen over:

 • Hoe je zekerder voor de klas kunt staan.
 • Hoe je jouw talenten en kwaliteiten beter kunt inzetten en wat je echte passies en drijfveren zijn.
 • Als je het lesgeven als zwaar ervaart, leer ik je anders te kijken. De situatie kan ik niet veranderen, wel hoe je er tegen aan kijkt.
 • Wat gaat er goed en hoe kan je dit vergroten.
 • Hoe kijk je naar agressie of boosheid en hoe kan je met jouw eigenschappen de situatie omkeren.
 • Je krijgt inzicht in je belemmeringen en overtuigingen, maar ook in je dromen en kijkende naar het hier en nu. Wat gebeurt er dan of wat gebeurt er niet.
 • In je eigen kracht staan en vanuit die situatie werken en handelen.

Dit zijn de richtingen die je op kunt gaan, maar het gaat vooral om jouw hulpvraag. En die kan niet raar, gewoon of apart genoeg zijn. Want wees maar jezelf, er zijn al zoveel anderen (Loesje).


Werkwijze: 

Allereerst maken we kennis met elkaar en kijken we of het klikt, want een vertrouwde omgeving maak je samen. Ik zal vraag naar je dromen en kijk waar je staat in het hier en nu. Waar zitten de verschillen of knelpunten. Wat wil je bereiken en waarom is het tot op heden niet gelukt of misschien een beetje.

Eigenaarschap heeft onder meer te maken met het op gang brengen van flow, eigen verantwoordelijkheid, aansluiten bij passie en feedback geven.

Ik zal vragen of het ‘waar is’ wat je gelooft? Wat zijn jouw belemmeringen of overtuigingen. Wat is gelukt en waar is je passie. Want geloof me, veel dingen gaan eigenlijk gewoon goed. Maar waar ligt je focus: op het negatieve (belemmerend) of het positieve (stimulerend).

Ik pas niet slechts één methode toe maar combineer verschillende werkwijzen die het beste bij jouw situatie passen. Voorbeelden hiervan zijn ‘positief coachen, the Work, mindfulness’.


Testimonials: 

“Ella was zeer effectief, ook al is het contract en het beoogde doel anders gelopen. Ze heeft me wel aan het nadenken gezet en heeft een zetje gegeven om weer wat meer aan mezelf te denken dan aan anderen. Ze heeft me geleerd om grenzen te stellen.”

“ Ella is positief en zonder oordeel. Als ik denk dat ik bij het eindstation ben aangekomen, dan is dat voor haar het vertrekpunt. ”

 

Mijn opleidingen & certificeringen:

 • Individueel coachen aan de Haagde Hogeschool.
 • Team coachen aan de Haagse Hogeschool.
 • Coach van de methodiek TOPs!
 • Trainer van ART (Agressie Regulatie Training) en TOPs!
 • Gedrag management in de klas.

 
Maak hier een afspraak