Coach Natalie


Coach NatalieEven voorstellen: 
Ik ben coach Natalie, 47 jaar.

Eigenschappen: Open, oplossingsgericht, enthousiast, toegewijd, nieuwsgierig.

Onderwijservaring: + 6 jaar coach voor leerlingen en de volwassenen die hen begeleiden.

Doelgroep: Docenten die vastlopen of dreigen vast te lopen, met een leerling, klas, (te)veel werk of zichzelf.

Specialisaties: Emotionele balans, rust en overzicht in het hoofd, persoonlijke ontwikkeling,  aanpakken van persoonlijke belemmeringen, herkennen van en inspelen op leerstrategieën van leerlingen burn-out gerelateerde klachten.

“Niet de situatie en de omstandigheden bepalen ons leven, maar hoe we daarmee omgaan en hoe we deze beleven. En alleen wijzelf kunnen dit bepalen. De oplossingen zitten in onszelf, we hoeven ze alleen maar te ontdekken.”

Bij mij kun je terecht met vragen over:

  • stress en negatieve emoties; voor de klas, werk- en/of privé gerelateerd
  • teveel (werk)druk, het niet meer overzien, teveel aan je hoofd, (dreigende) burn-out
  • irritatie bij een klas of specifieke leerling (of type leerling)
  • telkens tegen dezelfde soort problemen aanlopen
  • gebruik maken van de verschillende leerstrategieën van de leerlingen (en daardoor meer leerlingen bereiken)

Hoe positiever je gemoed en hoe meer ruimte er is in je hoofd, hoe beter je open staat voor ontwikkeling en nieuwe ervaringen. Iedereen neemt zijn eigen beslommeringen mee in de klas, zowel de leerlingen als de leerkracht. Een open en positieve sfeer in de klas creëren is dan heel belangrijk om contact te maken, zodat er een goede basis is voor de overdracht van de lesstof. De leerkracht heeft als geen ander een grote invloed op deze sfeer. Dus hoe beter je zelf in je vel zit, hoe beter je kunt omgaan met verschillende situaties en hoe beter je de leerlingen bereikt. Vanuit jezelf: puur, integer en nieuwsgierig.


Werkwijze:

We gaan aan de slag met MatriXcoaching, waarbij je je beleving en innerlijke strategieën gaat ontdekken, onderzoeken en – waar nodig – veranderen.  Bij MatriXcoaching krijgen leren (ofwel informatieverwerking) en emoties beide aandacht, omdat deze strategieën nauw met elkaar zijn verbonden. Want als je hoofd overloopt, reageer je al snel geïrriteerd. Of je bent zo gespannen, dat je niet meer bij de informatie komt die je anders direct paraat hebt.
Met de eenvoud en effectiviteit van MatriXcoaching leer je tijdens een kortdurend traject (weer) baas te worden over je emoties en gedachten.

Leren en informatieverwerking
Met MatriXcoaching ontdek je hoe je je hoofd beleeft en hoe je het zou willen beleven. Je ruimt je hoofd op en richt het visueel in zoals het voor jou het beste werkt. Dit geeft onmiddellijk de rust en ruimte die je wenst. Je bepaalt hoe en waar je nieuwe informatie en indrukken wilt bewaren, zodat dingen die je wilt onthouden zullen beklijven en dingen die weg mogen worden opgeruimd. Door dit zelf te ervaren, krijg je eveneens inzicht in de diverse leerstrategieën van leerlingen.

Emoties
De emoties die jou belemmeren ga je onderzoeken en visualiseren. Je ontdekt wat je ziet, hoort, voelt en/of denkt wanneer je de belemmering beleeft, in je hoofd en/of je lichaam. Deze reactie of strategie heb je ooit zelf (vaak onbewust) gecreëerd om de situatie van toen het hoofd te kunnen bieden. Met MatriXcoaching ga je deze beleving zelf veranderen, waardoor je voortaan in eenzelfde situatie niet meer wordt gehinderd door de belemmerende emotie(s). Kortom, je creëert zelf een nieuwe strategie.

Een voordeel van deze coaching is dat je niet je inhoudelijke verhaal helemaal hoeft te vertellen; het mag uiteraard wel. Ik begeleid je in hoe je jouw probleem nu beleeft en hoe jij deze beleving zou willen veranderen. Je vindt als het ware op je eigen manier je eigen oplossing voor jouw beleving van jouw probleem.


Testimonials:

“Mijn hoofd voelt opgeruimd waardoor ik mij beter kan concentreren dan voorheen en ik minder het gevoel heb dat alles teveel is. Ik kan mijn grenzen nu beter aangeven als het me wel teveel wordt. Maar het grootste verschil zit hem wat mij betreft in mijn negatieve zelfbeeld wat ik had. Ik heb dat om kunnen zetten naar meer positiviteit waardoor ik ook minder onzeker ben. Ik ga nu meer van mezelf uit ipv de mening van anderen zwaarder te laten tellen. En dat voelt erg fijn!”  ”

“Door de Matrix Methode van Natalie is het veel rustiger geworden in mijn hoofd, waardoor ik situaties beter kan inschatten en rustiger zonder storende emoties kan analyseren. De nachtrust is verbeterd.  Daarnaast heb ik het grootste deel van mijn examenvrees kunnen overwinnen.”


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • gecertificeerd MatriXcoach
  • gediplomeerd Polyenergetisch Therapeut (waarin onder meer de disciplines hypnotherapie en NLP)
Maak hier een afspraak