Coach Marloes

coach marloes

Even voorstellen: Ik ben coach Marloes, 32 jaar.

Eigenschappen: Betrokken, oplossingsgericht, humor, creatief.

Onderwijservaring: Vanaf 2009 geef ik coaching binnen het HBO. Zelf heb ik hier ook lesgegeven.

Doelgroep: Zowel beginnende als ervaren docenten.


Specialisatie:
Creatieve werkvormen, de professional staat centraal, bekrachtigen van wat goed gaat, samen optrekken.


“Misschien moet je eerst jezelf tegenkomen voordat je het kunt zijn..’ Vanuit deze gedachte wil ik graag samen met je op pad! Ik ben een coach met veel ervaring in het werken met kinderen en jongeren en heb zelf ervaren hoe mooi, maar ook intensief dit werk kan zijn. Ik maak tijdens de coaching graag gebruik van creatieve werkvormen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat jij wilt leren.


Bij mij kun je terecht met vragen over:

 • Waarom neem ik mijn werk mee naar huis?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik plezier in mijn werk houd?
 • HoeHoe blijf ik positief naar de kinderen / jongeren in mijn klas?
 • Wie ben ik als professional?
 • Hoe kan ik mijn talenten / kwaliteiten het beste inzetten?
 • Hoe komt het dat ik door situaties op mijn werk zo geraakt word als persoon?
 • Welke concrete stappen zou ik morgen kunnen zetten om het anders te gaan doen?


Werkwijze:

De gesprekken vinden plaats om de 2 à 3 weken. Jij bepaalt welke concrete werksituatie je wilt bespreken. Van elk gesprek wordt er een reflectieverslag geschreven om de leerwinst zo goed mogelijk te vast te houden. We bespreken regelmatig of er voldoende veiligheid ervaren wordt om te leren. Daarnaast zal er halverwege en aan het einde van het traject een evaluatiemoment zijn.


Testimonials:

“Er was een mooie balans tussen diepgang en toch ook een deel ontspanning. We worden niet uren aan de praat gezet en uitgeknepen, maar we worden op een actieve manier aan het werk gezet waarin we regie leren nemen over ons eigen leerproces. Marloes creëert een veilige plek waarin ze vertrouwen geeft. Hierdoor heb ik niet het idee dat ik mezelf moet laten zien, maar dat ik me wil laten zien en het beste in mij naar boven wordt geroepen.”

“Ontzettend bedankt voor jouw hulp in dit (zware) jaar! Het heeft me heel erg geholpen om een plek te hebben waar ik mijn verhaal kwijt kon en waar ik erkenning voelde. Ook ben ik een paar belangrijke thema’s van mezelf gaan ontdekken en dit is leerwinst voor de rest van mijn leven. Ik wil je bedanken voor je openheid en respect naar ons toe. Vooral je betrokkenheid heeft mij geholpen om mij veilig te voelen. Je bent een warm en betrokken persoon, maar we konden ook erg lachen met elkaar. Ik vind dat je altijd met veel voorzichtigheid en respect met ons hebt gewerkt en ook in onze meest kwetsbare momenten wist jij heel goed hoe je ons moest begeleiden.”


Mijn opleidingen & certificeringen:

 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)
 • Supervisie & Coaching (post HBO)
 • Geregistreerd supervisor bij het LVSC
 • Geregistreerd jeugdzorgwerker bij SKJ
Maak hier een afspraak