Coach Marga

Coach Marga


Even voorstellen:
 Ik ben coach Marga, 59 jaar.

Eigenschappen: Ontwikkelingsgericht, spiegelend, scherp, betrouwbaar.

Onderwijservaring: +10 jaar HBO

Doelgroep: Zowel beginnende als ervaren docenten.

Specialisatie:  Ervaringsgericht onderwijs, MBO en HBO.

 

We leren weinig van succes, maar veel van onze mislukkingen        (Arabisch gezegde)


Bij mij kun je terecht met vragen zoals:

Alles waar jij zelf tegen aan loopt zoals stress, irritaties, lastige leerlingen/studenten/klassen, conflicten met collega’s/team/leidinggevende, werkdruk enz


Werkwijze:

Binnen coaching stellen we eerst je doelen op. Waar wil je precies op gecoacht worden? Wat wil je weten of kunnen na afloop van het coachingstraject?

Met die doelen gaan we vervolgens aan het werk. Soms via praten. Soms door doen of uitbeelden. Soms via metaforen of een spelvorm. We kijken naar wat past bij je doelen, de ingebrachte situaties en natuurlijk ook wat past bij jou.


Testimonials:

“Het coachingsuurtje bij Marga was voor mij een warm bad. Even afstand nemen van de stress waar ik in had gezeten en die mij eigenlijk dag en nacht bezig hield. En maar even op adem komen en “op verhaal komen”. Al vertellend kwamen soms al nieuwe inzichten. Vooral omdat je bij Marga niet echt weg komt met “vage” vertelsels. Ze bevraagt je. En ze vraagt dóór. Niet altijd makkelijk, maar Marga doet dat met veel betrokkenheid. En de vragen hebben me uiteindelijk veel geholpen om ook echt kritisch naar mezelf te kijken. Wás ik eigenlijk wel zo’n duidelijke docent zoals ik zelf altijd dacht? Het antwoord was: “niet altijd”. Dus ben ik aan de slag gegaan met de vraag hoe ik duidelijker zou kunnen worden. Want dat is wat ik het liefste wil: duidelijk zijn.

Marga stelt mooie vragen. Vragen waar je echt over na moet denken.

Marga is erg “to the point”. Ik vond dat erg fijn want ik kan makkelijk afdwalen. Marga kwam dan steeds weer terug bij de beginvraag of de doelen die ik aan het begin had gesteld. Dat was heel prettig omdat coaching daardoor ook concreet bleef.


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • Post hbo Supervisie- en Begeleidingskunde
  • Gecertificeerd en registreerd supervisor binnen LVSC
  • Gecertificeerd coach binnen NOLOC
  • Gecertificeerd coach binnen Gcoach
  • Post hbo PDA (Pedagogisch Didactische Aantekening)
  • HBO Propedeuse HVO (Humanistisch Vormingsonderwijs)
  • HBO AMA (Academie Mens en Arbeid)
Maak hier een afspraak