Traject aanpak verzuim

opleiding video interactie begeleiding beeldcoach

Besturen en scholen in het primair onderwijs vinden het belangrijk dat hun medewerkers op een gezonde manier en met plezier kunnen werken, nu en in de toekomst. Want dat is goed voor de medewerkers, de kinderen en de kwaliteit van het onderwijs. Maar het is ook noodzakelijk voor een financieel gezonde organisatie. Het is voor besturen en scholen dus van belang dat zij grip krijgen en/of houden op het (ziekte)verzuim.

Opleiding

Beschrijving

Beschrijving

Besturen en scholen in het primair onderwijs vinden het belangrijk dat hun medewerkers  op een gezonde manier en met plezier kunnen werken, nu en in de toekomst. Want dat is goed voor de medewerkers, de kinderen en de kwaliteit van het onderwijs. Maar het is ook noodzakelijk voor een financieel gezonde organisatie. Het is voor besturen en scholen dus van belang dat zij grip krijgen en/of houden op het (ziekte)verzuim.

Bij een goed verzuimbeleid en aanpak spelen vele aspecten een rol, zoals coachende vaardigheden, organisatorische vaardigheden, maar ook kennis van wet en regelgeving omtrent verzuim en re-integratietraject. Aanpak van verzuim vraagt dus om specialistische kennis omtrent dit onderwerp.
LOC heeft deze kennis in huis. Middels een gepersonaliseerd traject helpen een van onze coaches die gespecialiseerd zijn in verzuim-aanpak, u als schoolleider om een goed verzuimbeleid en verzuim-aanpak op te zetten. Daarbij coachen zij u hierbij tijdens dit proces op de benodigde vaardigheden.

Individueel maatwerk gericht op voorkomen en verkorten van verzuim:

 • Scholing in coachingsvaardigheden
 • Opstellen en uitvoering ziekteverzuimbeleidsplan, gericht op preventie, herstel, registratie en administratie
 • Hoe voorkom je verzuim?
 • Hoe maak je verzuim bespreekbaar? Oorzaken, gevolgen en mogelijkheden.
 • Hoe ziet een verzuimprotocol er uit?
 • Hoe ga je om met frequent verzuim?
 • Hoe voer je een verzuimgesprek?
 • Hoe zorg je dat verzuim zo kort mogelijk duurt?
 • Hoe ga je om met de Bedrijfsarts?
 • Hoe begeleid je de re integratie?
 • Hoe begeleid je een langdurig zieke werknemer?
 • Wanneer zet je welke interventies in?
 • Hoe voldoe ik aan de Wet Verbetering Poortwachter?
 • Hoe voorkom ik een loonsanctie?

 

kosten

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de duur van het traject.
Deze wordt afgestemd op de individuele begeleidingsbehoefte van de schoolleider.

Doordat LOC aan de door het vervangingsfonds gestelde voorwaarden voldoet, kan hierbij gebruik gemaakt worden van de subsidie van het vervangingsfonds.
Via de subsidie vergoedt het Vervangingsfonds 80% van de kosten van een coachingtraject, met een maximum van € 2.500,- per schoolleider (exclusief btw).

 

 

subsidie

Subsidie

Met ingang van 1 september 2016 kunnen schoolleiders in het primair onderwijs voor dit traject gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling van het Vervangingsfonds.
De subsidie Leren Werken kan aangevraagd worden voor een coaching-on-the-job- traject, gericht op de professionele ontwikkeling van de schoolleider op het gebied van de verzuimaanpak op school.

Via de subsidie vergoedt het Vervangingsfonds 80% van de kosten van een coachingtraject, met een maximum van € 2.500,- per schoolleider (exclusief btw).
De subsidieregeling loopt tot en met augustus 2018.

Naast dat de schoolleider in zijn eigen werksituatie gecoacht wordt, biedt de regeling meer voordelen.

 

 

 

Aanmelding

Aanmelding:

Meldt u zich aan voor dit traject middels onderstaand inschrijfformulier.
Indien u vragen heeft kunt u dit mailen naar info@coachingvoordocenten.com of telefonisch contact opnemen met 0224-422112.

 

[contact-form-7 id=”4620″ title=”Aanmeldingsformulier traject aanpak verzuim”]