OPLEIDING "KINDERCOACH"

opleiding kindercoach

Wilt u als zelfstandig kindercoach aan de slag of wilt u meer succes in het begeleiden van individuele leerlingen op op school of uw kinderen thuis? Dit leert u met de opleiding tot kindercoach. Kinderen een volgende stap laten zetten in hun ontwikkeling en bij het omgaan met de uitdingen waar zij voor staan. Er is een ontwikkeling gaande waarbij de vraag naar kindercoaches steeds meer toeneemt. Pesten, leerstoornissen, gedragsproblemen, lastige sociale situaties, echtscheidingen, ADHD etc. komen ook steeds vaker voor.

Opleiding

Kindercoach

Wanneer kinderen achterblijven in hun ontwikkeling, kan een kindercoach uitkomst bieden. De kindercoach ondersteund het kind, vaak spelenderwijs, om het kind te helpen in zijn ontwikkeling en uitdagingen. Middels specifieke tools en gesprekstechnieken kun je een kind verder helpen. Kindercoaching wordt vaak toegepast in de schoolse situatie, bij achterstand in ontwikkeling, maar ook om bijvoorbeeld om te leren gaan met eigenschappen van het kind zelf met betrekking tot gedrag.

Doelgroep

Voor iedereen die met kinderen werkt en hierbij een begeleidende rol heeft. In het bijzonder onderwijs, kinderopvang, coaches en opvoeders.

Resultaat

• Je bent in staat op speelse wijze kinderen te ondersteunen. (dit kan zijn op school, sociale context of thuissituatie)
• Je bent thuis in de principes van kindercoaching.
• Je bent in staat om coach/begeleidingstrajecten vorm te geven voor kinderen. Waaronder het afnemen van een intakegesprek, oudercontact en het coachtraject zelf.
• Je kunt de juiste vragen stellen en gespreks en spelvormen toepassen, die een ontwikkeling teweeg brengen bij het kind en het kind in haar kracht zet.
• Je kunt binnen een school of in maatschappelijke context een bovenschools begeleidingstraject opzetten en vanuit je expertise adviezen geven.

Werkwijze

Tijdens de bijeenkomsten bespreken we de uitgangspunten, theorie en praktijk van kindercoaching. Je legt steeds de verbinding met je ervaring, die je op doet als kindercoach. Tijdens de opleiding begeleid je dus ook 1 of meerdere kinderen, waarbij je het geleerde kunt toepassen. De ervaringen leveren weer nieuwe input voor de bijeenkomsten tijdens het collegiaal overleg.

Inhoud

– Kinderpsychologie, waaronder (hersen)ontwikkeling per leeftijdsfase
– Psychodynamische basiskennis en vaardigheden
– kindercoachtechnieken
– faseringen kindercoachtraject
– collegiale consultatie
– ethische aspecten kindercoaching

Studiemateriaal

Buiten het studiemateriaal dat u van LOC ontvangt kunt u uitgaan van ongeveer 180 euro aan studieboeken. U ontvangt de boekenlijst 2 maanden voor aanvang van de opleiding.

Certificering

Na het succesvol afronden van de opleiding tot kindercoach ontvangt u het LOC-certificaat Kindercoach.

Data en locatie cursusjaar 2024-2025

De opleiding duurt zeven dagdelen, van 13.00 tot 16.30 uur in ongeveer 5 maanden.

Start schooljaar 2024 – 2025:

UtrechtWoensdag 2 oktober, 20 november, 11 december, 8 januari, 22 januari, 5 februari, 5 maart.

Leslocaties 

Bekijk hier de leslocaties van LOC.

Duur zeven bijeenkomsten van 13.00 – 16.30 in 5 maanden
Prijs €2950,-
Niveau post-hbo


Inschrijving:

Klik op de startdatum naar keuze om je in te schrijven, of vraag de opleiding incompany aan.

cursusdata locaties claim nu je plaats
Woensdag 2 – 10 UTRECHT    reserveer mijn plek!

Vraag nu de brochure aan >>

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met LOC via info@coachingvoordocenten.com
Of neem telefonisch contact op via 085 – 105 06 91