Supervisor Wim

coach Wim

Even voorstellen:  Ik ben supervisor Wim, 47 jaar.

Eigenschappen: Persoonlijk, procesgericht, praktisch en op het hier en nu gericht

Onderwijservaring: 7 jaar trainer assertiviteit volwassenen en sociale vaardigheden voor kinderen. 7 jaar ervaring intervisie en 3 jaar ervaring als supervisor.
Doelgroep: Zowel beginnende als ervaren docenten en het kader.
Specialisaties: Persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit, zingeving en communicatieve vaardigheden

Bij mij kun je terecht met vragen over:

De ervaringen die je hebt in je werk ‘waar je niet uitkomt.’ Ervaringen die je raken, die je angsten, boosheid , verdriet maar ook blijdschap bezorgen. Wat mij betreft geen vraag te vaag, geen verhaal te vreemd of raar. Het is eigenlijk altijd een kans om te groeien en jezelf weer een beetje beter te leren kennen en een betere professional te worden.


Werkwijze:

Wanneer je kiest voor supervisie bij mij, zult u merken dat ik niet alleen bij uw problemen zelf stiltstaat, maar juist meer de nadruk legt op de manier waarop u ze ervaart, welke betekenis ze hebben in uw leven en hoe u ermee omgaat. Uiteindelijk is supervisie het leren leren van uw ervaringen op uw werk. De eerste prioriteit ligt dan ook niet bij het oplossen van uw problemen, maar hoe u deze zelf in de toekomst kunt oplossen. Geleidelijk aan komt u er ook achter wat uw leerstijl is en hoe u leert.

Ik werk in het hier en nu. Om te beginnen bij het zien, horen en begrijpen van jezelf. Je lichaam liegt niet- veel mensen stappen over pijn heen, slapen vermoeidheid ‘er even uit’ en proberen  die knoop in hun buik gewoon niet te voelen. Terwijl het signalen zijn, bedoelt om je te helpen.  U zal dan ook merken dat wat er in het hier en nu gebeurt heel belangrijk is. Vragen die u daar bij kunnen helpen zijn; Wat ben ik nu aan het doen? Wat wil ik nu? Wat ben ik aan het het vermijden? Wat verwacht ik nu? Wat ervaar ik nu?

Mijn werkwijze is er uiteindelijk op gericht om uw voelen, denken en handelen te integreren. Ik doe dat door u te laten reflecteren op uw eigen (werk)ervaringen, om zo tot nieuwe inzichten/theoriën te komen. Dit zorgt er voor dat u zich gewaar wordt van andere alternatieven, waarna er bewust een keuze gemaakt kan worden. In het gedrag krijgt het willen zijn beslag. Ik oefen tijdens de sessies daarom veel met praktische vormen


Testimonials:

“Tijdens de gesprekken met Wim lag de nadruk op recente, alledaagse ervaringen in plaats van een chronologische analyse van wat geweest is. Op deze manier kwamen vanzelf flarden van vroeger voorbij, maar alleen als ze op dat moment relevant waren. Zo leerde ik niet alleen plaatsen wat er gebeurd was, maar zag ik ook directer hoe dat mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Ik leerde te kijken zonder te oordelen en analyseren’

‘Ik leefde erg vanuit mijn hoofd en zag mijn lijf als iets dat zich aan moest passen aan wat mijn hoofd verlangde. De gesprekken en oefeningen met Wim, in combinatie met yoga en meditatie, hebben er voor gezorgd dat ik nu ook durf te vertrouwen op mijn gevoel en dat mijn lichaam juist een waardevolle graadmeter is in plaats van een lastig aanhangsel aan mijn hoofd.”

“In de gesprekken met Wim lag de nadruk niet op een diagnose zodat ik zelf verantwoordelijk werd in plaats van dat wat ik voel en ervaar mij aangedaan wordt of overkomen is. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik zelf ook de kracht heb om een verandering in gang te zetten.


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Haagse Hogeschool
  • Opleiding tot (gezins)Gestalttherapeut, Kempler Instituut Nederland
  • Opleiding tot Ervaringsgericht Supervisor, Kempler Instituut Nederland

Workshops en cursussen

  • Opleiding Traumaverwerking(E.M.D.R.)
  • Ontwikkelingspsychologie, Kempler Instituut Nederland
  • Psychopathologie en Psychodiagnostiek DSM IV, Kempler Instituut Nederland
  • Medische Basisikennis(RING)

Kwalificaties

  • Gestalttherapeut NVAGT(Nederlands-Vlaamse Associatie Gestalttherapie en Gestalttheorie) en de EAGT(European Association for Gestalt Therapy)
  • Supervisor LVSC(Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching

 

 
Maak hier een afspraak