Supervisor Reijer Jan

Rijer jan

Even voorstellen: Ik ben (leer)supervisor en (beeld)coach Reijer Jan, 47  jaar..

Eigenschappen: Open, Eerlijk en Oplossingsgericht.

Onderwijservaring: + 15 Jaar, MBO en HBO + 9 jaar docentcoach

Doelgroep: Zowel beginnende als ervaren docenten.

Specialisaties: Klassenmanagement, persoonlijke effectiviteit, communicatieve vaardigheden, talentontwikkeling, supervisie en intervisie en SVIB

‘Je hoeft niet aardig te doen, om aardig gevonden te worden. Als je dit eenmaal door hebt, wordt het veel makkelijker om duidelijk en consequent voor de klas te staan.’


Bij mij kun je terecht met vragen over:

Klassenmanagement, samenwerkingsproblematiek, communicatieve vaardigheden, activerend werken, oplossingsgericht werken.


Werkwijze:

Dit is afhankelijk van de gekozen werkvorm. Als SVIB-er kom ik langs voor een intakegesprek en wordt er een leervraag geformuleerd, waarna, aan de hand van deze leervraag, gefilmd wordt in de les. Deze beelden worden gemonteerd en geselecteerd voor een nagesprek, waarin we aan de hand van een micro-analyse, samen op zoek gaan naar sterk gedrag binnen de leervraag, om dit in de praktijk te kunnen uitbreiden. Het traject beslaat een intakegesprek, 3 maal filmen en 3 nagesprekken.

Bij supervisie gaan we aan de slag met zelfgekozen leerdoelen, in individuele setting, of in een groep van maximaal 3 supervisanten. Als leraar neem je naast je vakkennis ook je persoonlijkheid en socialisatie mee in het lokaal en dat kan soms leiden tot ingewikkelde of ongewenste situaties. Elke supervisant heeft een inbreng uit de praktijk, op papier, of op beeld, gekoppeld aan de leerdoelen met een duidelijke leervraag. Methodisch werken we aan de bewustwording van de patronen die zich voordoen en op welke wijze deze eventueel veranderd zouden kunnen worden. Het traject beslaat 10 – 15 bijeenkomsten van minimaal 1 uur bij individueel, tot 2,5 uur in een groep. Na beëindiging van de supervisie ontvang je een LVSC-certificaat.

Begeleide intervisie is een methodische werkvorm voor groepen van 4 tot 8 personen, waarin je met gelijke collega’s in een sessie van anderhalf tot 2 uur aan de slag gaat met een gezamenlijk gekozen casus van één van de groepsleden. Begeleide intervisie kan thema-gecentreerd, maar ook met vrije inbreng.


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • CALO Windesheim, docent bewegingsonderwijs 1e graad (1991)
  • VO supervisie & Coaching (2006)
  • Methodisch Coachen op Didactische vaardigheden (2007)
  • Methodisch Didactische Scholing tot Leersupervisor (2011)
  • Master SEN – SVIB (nog in opleiding, geplande afronding 2016)
  • Registratie LVSC  S12129H
  • Registratie LVSC  LS1291

 

Maak hier een afspraak