Supervisor Annemieke

Coach Annemieke

Even voorstellen: Ik ben Annemieke, supervisor, coach, 50 jaar.

Eigenschappen: Rustig, Analytisch, Intuitief, Nadenkend

Onderwijservaring: 10 jaar als trainer/adviseur in diverse onderwijssectoren, op het gebied van medezeggenschap, werkdruk, werkplezier en time management, teamcoaching en begeleiden van cultuurveranderingen in de school. Supervisie gegeven aan Pabo studenten.

Doelgroep: Docenten , leidinggevenden en onderwijsondersteuners, docenten in oplelding

Specialisatie:  Je te te laten reflecteren in hoe je zelf handelt in werksituaties, je laten nadenken over hoe jouw persoonlijkheid een effect heeft op de ander, en het resultaat van jouw werk. Sterk in het zien van parallel processen: dat wat er hier nu gebeurt, gebeurt dat ook ergens anders?

 

“ In sociale beroepen, zoals in het onderwijs, ben je eigenlijk je eigen instrument. Je bent niet zomaar docent of teamleider, maar je bent jij, je neemt jezelf in alles mee.  Daarom is supervisie zo geweldig omdat je daar meer leert over jezelf, wie je bent, en hoe je elke dag het proces met de ander beïnvloedt. En ook weer anders kunt beinvloeden. Als een instrument wat je steeds beter leert bespelen.”

 

Bij mij kun je terecht met vragen over:

In de supervisie maakt de startvraag niet zoveel uit. Je mag elke vraag meenemen, zolang je maar zelf een rol in speelt en het je raakt.

Bij supervisie gaat het om het afstemmen van je handelen, denken en voelen. Als daar een gat tussen zit, of ze zijn niet synchroon, dan merk je dat, dan loopt er iets niet. Als je bijvoorbeeld iets doet of uitvoert, terwijl je eigenlijk denkt dat je wat anders zou willen doen. Of je gevoel past niet bij hoe je handelt. Je geeft antwoord met een lach, maar van binnen sta je te koken. Allerlei situaties waarin je die spanning tussen voelen, doen en denken opmerkt, zijn geschikt voor supervisie, met als doel dat het geheel bij jou weer meer kloppend wordt. Dat je je goed voelt bij wat je doet, dat je snapt waarom je op een bepaalde manier handelt, en daar meer keuzes in kan maken.

Supervisie is ook heel geschikt voor ethische dilemma’s en vraagstukken waar je zelf moeiijk uitkomt. Dat je bijvoorbeeld een beslissing moet nemen, maar daarbij tegen je waarden of gevoel in gaat, en het alternatief vind je ook niet goed.


Werkwijze:

  • In supervisie gaat het om 10 bijeenkomsten.
  • Je bespreekt in elke sessie een inbreng, iets dat over je werk gaat, iets wat net gebeurd is, iets wat je heeft geraakt.
  • Tussendoor maak je een reflectieverslag.
  • In het eerste gesprek bekijken we samen of we een klik hebben en je met mij verder wilt.


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • Ir Levensmiddelentechnologie (1991, Wageningen Universiteit
  • MA in Onderwijskunde (2003, MA in Education, Open University Milton Keynes)
  • Post HBO opleiding tot Coach en Supervisor (2013, CHE)
  • Registratie Coach LVSC RC 0323
  • Registratie Supervisor LVSC S12480,
  • Registratie Medezeggenschapstrainer BMVP 194035
Maak hier een afspraak