Intervisor Marloes

coach marloes

Even voorstellen: Ik ben intervisor Marloes, 32 jaar.

Eigenschappen: Betrokken, oplossingsgericht, humor, creatief.

Onderwijservaring: Vanaf 2011 geef ik intervisie binnen het HBO.

Doelgroep: Zowel beginnende als ervaren docenten.


Specialisatie:
Creatieve werkvormen, de professional staat centraal, bekrachtigen van wat goed gaat, gebruik maken van de kracht van de groep..


Misschien moet je eerst jezelf tegenkomen voordat je het kunt zijn..’ Vanuit deze gedachte wil ik graag samen op pad! Ik ben een intervisor met veel ervaring in het werken met kinderen en jongeren en heb zelf ervaren hoe mooi, maar ook intensief dit werk kan zijn. Ik maak tijdens de intervisie graag gebruik van de ideeën uit de groep. Ook maak ik graag gebruik van creatieve werkvormen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de leervraag..


Bij mij kun je terecht met vragen over:

 • Hoe zorg ik ervoor dat ik plezier in mijn werk houd?
 • HoeHoe blijf ik positief naar de kinderen / jongeren in mijn klas?
 • Hoe kan ik mijn talenten / kwaliteiten het beste inzetten naar de kinderen / jongeren én naar mijn collega’s?
 • Hoe komt het dat ik door situaties op mijn werk zo geraakt word als persoon?
 • Welke concrete stappen zou ik morgen kunnen zetten om het anders te gaan doen?
 • Hoe kunnen wij als team beter functioneren?
 • Hoe kan ik op een goede manier feedback geven aan mijn collega’s?
 • Wat kan ik leren van mijn collega’s?


Werkwijze:

De intervisie vindt plaats om de 2 à 3 weken. Als groep besluiten we welke werkinbreng wordt besproken. Volgens een ‘intervisiemodel’ doorlopen we een stappenplan waarbij alle leden van de intervisiegroep actief aan het werk zijn. Aan het einde van de bijeenkomst bespreken we welke leerwinst de intervisie voor de inbrenger én de overige intervisieleden heeft opgeleverd. Hiervan wordt een kort verslag geschreven om de opbrengst vast te houden.


Testimonials:

“Er was een mooie balans tussen diepgang en toch ook een deel ontspanning. We worden niet uren aan de praat gezet en uitgeknepen, maar we worden op een actieve manier aan het werk gezet waarin we regie leren nemen over ons eigen leerproces. Marloes creëert een veilige plek waarin ze vertrouwen geeft.”

“Ontzettend bedankt voor jouw hulp in dit (zware) jaar! Het heeft me heel erg geholpen om een plek te hebben waar ik mijn verhaal kwijt kon en waar ik erkenning voelde. Ook ben ik een paar belangrijke thema’s van mezelf gaan ontdekken en dit is leerwinst voor de rest van mijn leven. Ik wil je bedanken voor je openheid en respect naar ons toe. Vooral je betrokkenheid heeft mij geholpen om mij veilig te voelen. Je bent een warm en betrokken persoon, maar we konden ook erg lachen met elkaar. Ik vind dat je altijd met veel voorzichtigheid en respect met ons hebt gewerkt en ook in onze meest kwetsbare momenten wist jij heel goed hoe je ons moest begeleiden.

“Ik vind het fijn dat je benoemt wat goed gaat, dit beurt me altijd op. Je stelt goede open vragen waardoor een werkinbreng die ik vertel meer helder wordt. Je bent in staat om goede verdiepingsvragen te stellen die bij mijn gevoel komen.”


Mijn opleidingen & certificeringen:

 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)
 • Supervisie & Coaching (post HBO)
 • Geregistreerd supervisor bij het LVSC
 • Geregistreerd jeugdzorgwerker bij SKJ
Maak hier een afspraak