Intervisor Carla

Coach Carla

Even voorstellen:  Ik ben intervisor Carla, 58 jaar.

Eigenschappen: Betrouwbaar, open, resultaatgericht, betrokken en kritisch.

Onderwijservaring: 8 Jaar HBO docent en coach, 2 jaar coach BO

Doelgroep: Zowel beginnende als ervaren docenten

Specialisaties: (dreigende) burnout, assertiviteit, communicatieve vaardigheiden


“Even stilstaan…..een hele vooruitgang


Bij mij kun je terecht met vragen over:

Omgaan met ouders, fusieperikelen, veranderingen in het management, veranderingen in je docentenrol, omgaan met sociaal emotionele leerlingen. Vragen die zich voordoen op de werkvloer, maar ook vakinhoudelijke ‘technische’ kwesties of problemen die te maken hebben met je persoonlijk functioneren. Wanneer je efficiënt en effectief elkaars kennis en kunde wilt gebruiken dan is intervisie een krachtig instrument. Je kan bij mij terecht voor opzetten en begeleiden van intervisiegroepen.


Werkwijze:

Intervisie is een systematische zelfhulpmethode waarmee collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Intervisie wordt vaak aangeboden in de gezondheidszorg en het onderwijs. De leden komen op basis van gelijkwaardigheid bij elkaar. In intervisiebijeenkomsten is ruimte om van elkaar te leren. In de eerste fase is het nodig dat iemand die vertrouwd is met intervisie de groep behulpzaam is.

Ik start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de opdrachtgever om wederzijdse verwachtingen af te stemmen. Voorafgaand aan de intervisie wordt een informatieve bijeenkomst gehouden. Daar geef ik informatie, leren de leden elkaar kennen, worden afspraken gemaakt en geef ik uitleg over vraagtechnieken. Daarna oefent de groep 2 tot 3 keer met de intervisor om de methodiek eigen te maken waarna gaat de groep zelfstandig de bijeenkomsten gaat invullen. Ik blijf op afstand beschikbaar voor vragen. Het is zinnig om het rendement van de intervisie met de intervisor te evalueren.

Mijn stijl is rustig en planmatig.


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • Kleuterleidster (akte A en B)
  • Sociale Academie (Vormingswerk)
  • Diverse certificaten omgaan met psychische/psychiatrische ziekten voor mantelzorgers
  • Supervisie en Coaching (geregisteerd supervisor)
  • NLP (practioner, master en trainersopleiding)

 
Maak hier een afspraak