Coach Marlies

Coach Marlies

Even voorstellen: Ik ben Coach Marlies, 51  jaar.

Eigenschappen: Empathisch, resultaat- en prestatiegericht, onbevangen nieuwsgierig

Onderwijservaring: + 15 Jaar docent / docentencoach

Doelgroep: Zowel beginnende als gevorderde docenten.

Specialisaties: Begeleiding van beroepsbeoefenaren: tussen zelfsturing (klassenmanagement, persoonlijke effectiviteit, communicatieve vaardigheden, talentontwikkeling) en verbinding


” ik ben ervan overtuigd dat werken vanuit passie het beste is wat je kunt doen”


Bij mij kun je terecht met vragen over:

Als docent zet u uw expertise in voor uw leerlingen / studenten. Het is aan u om uw eigen professionele ontwikkeling te verzorgen. Dat is ook nodig om aan veranderende verwachtingen te kunnen voldoen. Verwachtingen van leerlingen/studenten/ouders/verzorgers/, maar ook vanuit uw organisatie. Veranderingen in de randvoorwaarden kunnen spanningen opleveren tussen uw zelfsturing als professional en uw verbinding met de organisatie.

Spanningen als:

– Hoe kan ik binnen de nieuwe kaders excelleren (in mijn vak)?
– Moet ik me verder gaan specialiseren of kan ik beter anderen aan gaan sturen? Zelfmanagement
– Hoe kan ik werk en privé op een gezonde manier combineren? Timemanagement

Maar ook:

  • de individuele ontwikkeling van de leraren/docenten
  • het leren en samenwerken in teamverband
  • de afstemming op actuele en innovatieve ontwikkelingen op de school

In een korter durend oplossingsgericht traject of een langer lopend leertraject gaat u aan de slag met dit soort vragen.

Het lukt niet iedere leerkracht om goed voor zichzelf te zorgen, energiek, krachtig en gemotiveerd te blijven. En dat is precies wat ik doe: werken aan stressbestendigheid, verbinding en reflectie.


Werkwijze:

Als coach heb ik een open, betrokken en niet oordelende benaderingswijze en werk ik oplossingsgericht. Ik ga uit van mogelijkheden en oplossingen en moedig mensen aan hun vermogens en vaardigheden te richten op een door hun gewenst resultaat.

Een coachingstraject wordt in onderling overleg vastgesteld. In het eerste gesprek is het belangrijk een helder beeld te krijgen van de coachingsvraag, wat u aan uw situatie wilt verbeteren, welk doel u wilt bereiken en welke stappen u gaat zetten om het gewenste doel te verwezenlijken.

In ieder volgend gesprek staan de door u geformuleerde doelen centraal.

Als het gewenste resultaat is behaald en u het idee heeft zelfstandig verder te kunnen is het traject afgerond.

Ik hanteer verschillende methoden en technieken omdat elke vraag zijn eigen aanpak behoeft.

Ik ga het contact aan vanuit een houding van respect en acceptatie van de persoon tegenover me. Uiteraard behandel ik alles wat zich in de relatie coach – gecoachte afspeelt met de grootste vertrouwelijkheid.


Testimonials: (indien van toepassing)

Voel je je op je gemak / veilig bij de sessies? “Ja, zeer. Marlies heeft een open, ontspannen en prettige uitstraling die uitnodigt om te vertellen en open te zijn. Zij is onbevooroordeeld en professioneel en heeft verschillende strategieën die ze inzet om mij verder te helpen.”

Waar had je steun aan?  “Aan de rustige en evenwichtige persoon van Marlies, aan de evaluaties na iedere oefening, aan de huiswerkopdrachten. Vooral dat laatste maakte dat ik me in de periode tussen de sessies kon focussen op het onderliggende gedrag en wat kon spelen met mogelijk alternatief gedrag.”

“Je bent een goede coach, die werkt vanuit zichzelf en soepel en ontspannen ingaat op de behoefte/nood bij de coachee. Je kent je eigen grenzen en bent respectvol en integer. Je sluit goed aan bij het niveau van de coachee en bent hartelijk, vriendelijk maar nooit te amicaal: je behoudt de professionele afstand op een prettige manier.”


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • Leergang Coaching voor Professionals (begeleiden van zingevende en resultaatgerichte veranderingsprocessen)
  • School voor coaching: Leiderschap door (zelf)coaching
  • Basistraining NLP
  • STIR
  • Leergang Avans Docentcoach
Maak hier een afspraak