Coach Jeannette

Coach Jeannette

Even voorstellen: Ik ben coach Jeannette, 50 jaar en sinds 2003 werkzaam als coach, (leer)supervisor, begeleidingskundige in het HBO-onderwijs.

Eigenschappen: Laagdrempelig, enthousiasmerend, lef & liefde!

Onderwijservaring: In 2003 ben ik gestart als docent/supervisor in het HBO en sindsdien heb ik mijn ervaring uitgebreid als docentencoach, intervisor, begeleidingskundige en leersupervisor. Momenteel werk ik ook als docent/begeleidingskundige op de huisartsenopleiding van de VU.

Doelgroep: Zowel beginnende als gevorderde docenten, vooral (potentiële) vernieuwers van onderwijs zitten bij mij goed.

Specialisaties: ‘Nieuwe’ leertheorie, onderwijsontwikkeling, begeleiding van ‘lastige leerlingen (evt met functiebeperking)’ spannings(emotie)regulatie. (ik heb een achtergrond en ervaring als therapeut in de GGZ)


‘je kunt je eraan ergeren, maar je kunt het ook niet doen!’…met andere woorden, je omgeving kun je moeilijk veranderen maar je eigen gedrag en omgang met die omgeving wel.


Bij mij kun je terecht met vragen over:

– Vastlopen in je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.

– Omgaan met ingewikkelde groepen/groepsdynamiek in de klas

– Organiseren van uitdagende leeromgevingen

– Leren intervisie doen met collega’s


Werkwijze:

Ik vind het leuk om individuen, teams of organisaties te begeleiden bij stappen in de richting van de door hen gewenste verandering. Vanuit mijn 1e beroep (vaktherapeut) kan ik desgewenst non-verbale, ervaringsgerichte werkvormen gebruiken in de begeleiding, om zodoende oefensituaties ‘op maat’ te ensceneren. Mijn ervaring is dat mbv ‘doen’ in dit soort oefeningen, veel sneller, leuker en efficiënter gewerkt kan worden.


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • LVSC registratie supervisor, leersupervisor, coach.
  • 2010; opleiding tot master begeleidingskundige
  • 2012; scholing in Acceptance Commitment Therapie
Maak hier een afspraak