Coach Hans van D.

hans dEven voorstellen:  Mijn naam is Hans van D. 51 jaar en ik ben (o.a.) werkzaam als Integratieve Counselor coach.

Eigenschappen: Open, doel- en procesgericht, creatief, motivator en humor. Het belangrijkste is, dat ik er ben voor je. Met volledige aandacht.

Onderwijservaring: 5,5 jaar Tweedegraads docent, stagedocent en mentor, bij het Grafisch Lyceum Utrecht.

Doelgroep:
 Zowel beginnende- als ervaren docenten (én leerlingen).

Specialisatie:  Deze uiten zich in mijn doelgroepen: docenten, creatieven, jongvolwassenen (adolescenten), en muzikanten. Ik ben ook gecertificeerd Rots & Water trainer. Ik werk integratief (alles omvattend).

De AI-methode (actieve imaginatie) is bijvoorbeeld, een zeer effectieve methode.

Verder geef ik ook heel toegankelijke workshops over branding (‘Jij als merk’) en over  de plek die je ‘automatisch’ inneemt in (werk)situaties (‘Jouw klank in een team van mede-klinkers’). Deze laatste workshop is met je collega’s, als team en wordt uitgevoerd met behulp van Djembé’s (Afrikaans percussie instrument).

“Het zijn de keuzes die je maakt, die maken wie je bent. Niet per se het resultaat”.

Bij mij kun je terecht met vragen over:

 • motivatie (van jou en/of de leerlingen)
 • communicatie (van jou met leerlingen en/of collega’s)
 • omgaan met vernieuwingen in het onderwijs
 • onzekerheid
 • je strenge (afkeurende) ik
 • hoe stevig te staan
 • balans tussen werk en privé
 • hoe je je kwaliteiten die je al bezit, nóg beter kunt benutten
 • kortom: het bereiken van door jou opgestelde doelen.


Werkwijze:

Ik help graag mensen de ruimte voor zichzelf te gunnen, om te worden wie ze zijn.

De cliënt en ik maken een-plan-van-aanpak-op-maat, om zo inzicht te krijgen in zijn/haar belemmeringen en hulp- en krachtbronnen. Hierdoor maakt de cliënt weer zélf grip op zijn/haar eigen toekomst, zodat hij/zij zich (weer) authentiek verder kan ontplooien.

Mijn visie heeft als uitgangspunt, dat ieder mens zelf beschikt over de mogelijkheden om tot oplossingen te komen; het vertrouwen dat de cliënt het weet, het kan én het doet. Voor de momenten dat deze mogelijkheden (even) niet meer gevoeld worden, is een zetje in de ‘juiste richting’ voldoende om zelf weer verder te kunnen.

Als voormalig Senior-designer bij een groot bureau voor corporate design en packaging, weet ik ook hoe het e.e.a. in het bedrijfsleven toegaat en waar alles uiteindelijk, gewoon om draait: de mens en zijn/haar menswaardigheid.

Kortom, het allerbelangrijkste is, dat de cliënt ervaart dat hij/zij op de goede plek zit, om zo in totaal vertrouwen en met een gevoel van veiligheid, zijn/haar probleem, vraag of wens, aan te kunnen pakken en op te kunnen lossen. Want daar ga je immers een coaching traject voor aan!

Een gemiddeld traject neemt ongeveer 5 tot 8 sessies in beslag, met tijdens en tussen de sessies door, veel inzet van de cliënt. Want een coaching traject is (hard) werken. Je beloning is daardoor des te groter.

Je kunt er zo nieuwsgierig naar zijn, hoe het is om weer te doen wat je kunt!


Testimonials:

“Vooraf aan de gesprekken met Hans van D. ben ik veel bezig gewest met zelfontplooiing, maar dit vormde uiteindelijk meer een belemmering dan een oplossing. Het ‘stemmetje op mijn schouder’ kon ik niet uitzetten en het leek mijn beslissingen te beïnvloeden. Die interne strijd werd in de gesprekken met Hans doorbroken. De ramen gingen open, zowel letterlijk als figuurlijk kon ik de frisse lucht weer inademen en de overbodige zaken uit het raam kieperen.”

“Tot slot: was het confronterend? Ja, dat was het, maar ook heel hard nodig, om zo de essentiële stappen te kunnen zetten naar volgende hoofdstukken en niet steeds weer hetzelfde hoofdstuk te hoeven ervaren van geen vooruitgang en in hetzelfde cirkeltje blijven rondlopen!”

“Lieve Hans, bedankt voor de waardevolle gesprekken. Je bent een topper!”


Mijn opleidingen & certificeringen:

 • Rots & Water trainer – Gadaku Institute
 • Integratieve Counselor coach, professional level – Nederlandse Academie voor Psychotherapie Amsterdam (Post HBO)
 • Tweedegraads docent voor de Grafimedia – Hogeschool van Amsterdam (HBO)
 • Grafisch Ontwerp – Grafisch Lyceum Amsterdam
Maak hier een afspraak