Coach Frouke

Coach Frouke

Even voorstellen: Mijn naam is coach Frouke, ik ben 51 jaar.

Eigenschappen: Ik ben gericht op zingeving, spiritueel ingesteld, motiverend en aandachtig in luisteren en kijken.

Onderwijservaring: Al meer dan 15 jaar ben ik werkzaam binnen het Voortgezet en Basis Onderwijs.

Doelgroep: Mijn doelgroep is gevarieerd, het gaat om beginnende / gevorderde docenten, middenkader leidinggevenden en ook het ondersteunende personeel.

Specialisaties: Loopbaancoaching, loopbaantrainingen voor groepen (max 10 personen), balans werk-prive, persoonlijke effectiviteit, communicatieve vaardigheden, re-integratie (na burnout), beeldcoachen op interactie met de leerlingen.


” In contact met de ander op zoek naar zingeving van dat wat zich in het leven voordoet.” 


Bij mij kun je terecht met vragen over:

  • Loopbaanvragen en toekomstvragen over werk en leven (ook voor groepen) – even stil staan bij de stand van zaken in je werk en leven – om dan weer door te lopen
  • De balans tussen thuis en het werk – je dreigt deze 2 belangrijke aspecten van je leven niet meer goed te kunnen combineren door mantelzorg, scheiding of verlies van een dierbare
  • Persoonlijke effectiviteit en communicatieve vaardigheden – je bedoelt het allemaal goed, maar het komt niet goed over
  • Re-integratiecoaching na uitval door burnout of overspannenheid – jij bent veranderd door de burnout, maar de omgeving waarin je terugkomt niet. Hoe kun je daarmee omgaan?


Werkwijze:

Ik werk op basis van het levensverhaal, de biografie. Ik begeleid mensen m.b.v. diverse (o.a. creatieve) opdrachten op hun ontdekkingstocht naar verborgen inzichten. Ik ben degene die onbevooroordeelde vragen stelt, die helpt met het leggen van verbanden tussen ogenschijnlijk losstaande situaties, gedachten en gevoelens.
Ik vraag door totdat iemand zich bewust wordt van waar het om draait. Ik ben degene die teruggeeft wat ik zie en hoor, in het moment. En vooral: ik ga met mensen op zoek naar de samenhang tussen ratio en gevoel. Om dan samen de vertaalslag te maken naar gewenste wijzigingen.


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • Coachingsvaardigheden – Hogeschool Arnhem Nijmegen
  • Didactisch coachen (m.b.v. beelden) – V&F Onderwijs Consult
  • Beeldcoach – 2-jarige opleiding V&F Onderwijs Consult i.s.m. Veerkrachtgroep
  • Geregistreerd als erkend coach bij LVSC en St!R

 
Maak hier een afspraak