Coach Erik

Coach Erik

Even voorstellen: Ik ben Erik, 49 jaar, woonachtig in het centrum van Deventer. In 2010 heb ik een post HBO opleiding tot geregistreerd coach afgerond. Na een ongeluk in 2009 is mijn baan in het onderwijs kleiner geworden en ben ik daarnaast in 2013 gestart als coach.

Eigenschappen: Ontwapenend, empathie, open, motiverend

Onderwijservaring: Ik heb 20 jaar onderwijservaring, 5 jaar MBO en BBL bouwtechniek en de laatste 15 jaar in het HBO, als docent, talentcoach, begeleider bij studeren met een functiebeperking en mentor voor Bouwkunde studenten en momenteel Stagebegeleider bij Civiele techniek. Daarnaast ben ik trainer SLB en assessor en coach ik collega’s.

Doelgroep: Beginnende en ervaren docenten, lectoren,  ondersteunend en leidinggevend personeel.

Specialisaties: Re-integratie, burn out, persoonlijke effectiviteit, talent coaching, team coaching, (studie of levens) loopbaan coaching, wandel coaching, oplossingsgericht coachen, provocatief coachen, speels coachen en voice dialogue


“Ik laat de gecoachte aanlanden en stel hem of haar op zijn gemak. Door het toepassen van verschillende methodieken, zonder de relatie uit het oog te verliezen komt de gecoachte al snel in beweging. ”


Bij mij kun je terecht met vragen over:

re-integratie; -persoonlijke ontwikkeling; -zingeving; -stress; -verstoorde arbeidsrelatie; -burn out; -persoonlijk leiderschap; -handicap(uniek zijn); transformatie en loopbaan vragen.


Werkwijze:

Na een gratis intake gesprek en uitspreken van wederzijdse verwachtingen, wordt in een oriënterend gesprek de diagnose gesteld en de coachingsvraag geduid. Na bewust zijn en eigenaarschap, worden in een 3e gesprek doelen gesteld en wordt een plan opgesteld, vaak vind nog een herijking van de coachingsvraag plaats.
In een 4e gesprek en 5e gesprek zal de gecoachte ander effectief gedrag gaan uitproberen, de z.g.n. uitvoeringsfase, in een 6e gesprek vindt de evaluatie plaats en wordt teruggekeken of het doel behaald is.
Het is mogelijk een 2e sessie van 6 gesprekken voor verdieping te plannen of wanneer een aanvullende vraag ontstaat. Afgestemd op de gecoachte en wensen kunnen verschillende coachingstechnieken aan de orde komen. Bij teams wordt de intake individueel gedaan. De vervolgbijeenkomsten zullen in groepsvorm worden doorlopen, waarbij ik de regie houd en zichtbaar gedrag spiegel en feedback geef.


Testimonials:

“zelf ontwikkeld: grip op uitstel gedrag ( procrastinatie )”

“certificaat: studeren met een functiebeperking”

“ervaringsdeskundige: re-integratie en transformatie na omstandigheden”


Mijn opleidingen & certificeringen:

  • Module coaching (3ects)
  • Post HBO opleiding tot geregistreerd coach(60 ects)
  • Provocatief coachen (3 dagdelen)
  • Studeren met een functie beperking (4 dagdelen)
  • Oplossingsgericht coachen
  • Voice dialogue
  • Speels coachen
  • Coachen met humor
  • EVC assessor en coördinator
  • Geregeld deelname aan een intervisie groep met coaches op Windesheim om periodiek te sparren.
Maak hier een afspraak