Coach Astrid

Coach Astrid

Even voorstellen: Ik ben coach Astrid, 58 jaar.


Eigenschappen: 
Open, nieuwsgierig, deskundig, inventief, oplossingsgericht.


Onderwijservaring:
 5 jaar MEAO, 4 jaar NT2, actief als trainer


Doelgroep:
 Zowel beginnende als ervaren docenten.

 

 

“Je hebt een rugzak vol kennis, kunde en kwaliteiten. Alleen: je kunt er soms niet bij.
Ik help je om er op elk gewenst moment uit te kunnen halen wat je nodig hebt.”


Bij mij kun je terecht met vragen over:

Ik richt me als coach op de interactie tussen mensen. Begrijpen en bereiken ze elkaar? Of hapert er iets? In de klas, of bijvoorbeeld in de relatie met leidinggevenden? Wat is nu niet effectief en wat kan daarvoor in de plaats komen?


Werkwijze:

Na een korte kennismaking om te kijken of het klikt, volgen ongeveer 6 tweewekelijkse coachgesprekken van anderhalf uur. Eerst verhelderen we je coachvraag/vragen en wat je wilt bereiken, daarna begeleid ik je bij het vinden van jóuw oplossing. Het coachtraject is een zoektocht waarin je gaandeweg ontdekt wat sommige dingen zo lastig maakt voor jou en op welke manier je daar verandering in kunt brengen. Elk coachtraject kent confronterende momenten. Mijn cliënten geven aan dat ze zelfs die momenten niet vervelend vinden, omdat ik hen daarbij zorgvuldig mee begeleid.


Testimonials:

“Toen ik op het punt stond om ermee te stoppen, kwam ik in contact met Astrid. Zij heeft mij begeleid in mijn zoektocht naar effectief klassenmanagement en leiderschap. Door haar directe en gerichte manier van vragen en doorvragen, wist zij haar vinger steeds op de juiste plek te leggen en het achterliggende probleem voor mij zichtbaar te maken. Zij heeft mij niet alleen mogelijkheden laten zien anders met problemen om te gaan, maar ook een algehele verandering van denken teweeg gebracht.”

“Ik legde de lat voor het gedrag van anderen hoog, vooral voor leidinggevenden (…) En zo zag ik vele splinters in de ogen van anderen. Op de vragen van mijn coach keek ik plotseling tegen de balk in mijn eigen ogen aan. Haar vragen leerden mij zien dat ik alsmaar meer probeerde te voldoen aan eisen waarvan ik dacht dat die aan mij werden gesteld, terwijl het mijn eigen interpretaties waren van zaken die rondom mij speelden. Ik was blijven hangen in oude vooronderstellingen..”


Mijn opleidingen & certificeringen:

Op het gebied van coaching:

  • Coaching voor Professionals, School voor Coaching
  • Socratisch Coachen, Veraart Interim Management & Organisatieadvies
  • Erkend coach, St!r

Op het gebied van onderwijs:

  • lesbevoegdheid Nederlands, Universiteit Utrecht
  • KHO (nu: CPP) Onderwijsorganisatie, Open Universiteit
Maak hier een afspraak