Coach Rolf

Even voorstellen: Ik ben coach Rolf, 36 jaar.

Eigenschappen: integer, verrassend, nuchter, humoristisch

Onderwijservaring: 11 Jaar, VO + 4 jaar als docentencoach intern

Doelgroep: Zowel beginnende als ervaren docenten

Specialisaties: klassenmanagement, 5 rollen van de leraar (gastheer, presentator, pedagoog, didacticus en afsluiter), mentorgesprekken, kwetsbaar opstellen.

 

 

Het is de leraar die het verschil maakt, niet de klas.


Bij mij kun je terecht met vragen over:

• Omgaan met lastige leerlingen of collega’s
• Relatieopbouw met klassen
• Motiveren van moeilijke groepen d.m.v. digitale middelen
• Groepsdynamiek in een klas positief beïnvloeden


Werkwijze:

Elke traject bestaat uit 5 sessies. In een intake kijken we of het klikt, waar je aan wil werken en waar je aan het eind van de coaching wil staan. In de 2e sessie kom ik een les bekijken, bij voorkeur ook filmen om deze vervolgens na te bespreken. Aan de hand van de beelden ontstaat een gesprek en kunnen we kijken welke ontwikkelpunten er zijn. In de 3e en 4e sessie zal ik d.m.v. vragen stellen en/of door oefeningen aan te reiken proberen om je meer inzicht te verschaffen in je eigen handelen, denken en voelen. In de laatste sessie blikken we vooral terug en kijken we in hoeverre je al dichter bij je doel bent gekomen of wat je je eventueel wil voornemen om je doel nog verder te realiseren.


Testimonials:

“Rolf heeft een bepaalde rust en vertrouwdheid over zich waardoor ik mij op mijn gemak voelde. Daarnaast laat hij zich niet zomaar afschepen met een antwoord maar vroeg echt door. Hij liet mij in mijn waarde en als ik mijn grens aangaf was het ok.”

“Rolf luistert goed, vat vaak samen en vraagt heel goed door waardoor de uiteindelijke kern van het probleem naar boven komt. Vooral zijn interesse in mij als persoon heb ik als zeer prettig ervaren.”

“Naar aanleiding van het lesbezoek heeft Rolf mij gerichte en handige tips gegeven om mijn lessen te verbeteren. Ik ben momenteel bezig om lesdoelen beter naar voren te laten komen in mijn lessen.”


Mijn opleidingen:

• BGL Coach Foundation & Practitioner
• Cursus 5 rollen van de leraar (CPS)
• Training 7 eigenschappen van effectief leiderschap (Stephen Covey)

Maak hier een afspraak